tietoja minusta

Oma kuva
Finland
Historias desde Vantaa. Tarinoita Vantaalta.

23.8.2012

41

Berliini I

Sachsenhausenin keskitysleirin portti. S-bahn -matkan päässä Oranienburgissa sijaitseva leiri oli ensimmäisen päiväretken kohde - mitään kurjempaa kun ei häämatkalle keksitty :D

Vankien pesuhuone. Puoliksi odotin törmääväni leirillä johonkin tosi ällöön tai liikuttavaan, mutta ainoan hötkäyksen koin tässä huoneessa, kun P jätti mut sinne yksin ja yhtäkkiä tunsin, että huoneessa olisi ollut joku muukin :S 

Potsdamissa sijaitseva Sanssoucin palatsi upeine puutarhoineen oli toinen  retkikohde.  Tännekin tosin pääsi  S-bahnilla ja asemalta sai hyvät neuvot, miten kaupungin sisäisillä busseilla pääsi lähemmäksi.

Palatsin julkisivua. Sisäänpääsymaksu oli suolainen, joten jätettiin väliin. Onneksi kaunein osa  eli puutarha oli ilmainen.

Puistoalueella oli monia rakennuksia mm. mylly, roomalainen kylpylä, kiinalainen paviljonki . Vettä sylkevä kampela oli kylpylän sisäänkäynnillä.

1 kommentti:

Essi kirjoitti...

Tuli tuosta keskitysleiristä mieleen, että itte kun kävin Mauthausenin työleirissä, niin riipasevin oli (oppaan kertomusten lisäksi) se telotushuone, missä oli hirttosilmukka ja seinä, jota vasten ihmisiä ammuttiin. Siinä vaiheessa meni aika sanattomaksi.